Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

dinsdag 12 januari 2010

Skinheads veroordeeld voor racistisch geweld

Het heeft even geduurd maar de skinheads die een Togolees omwille van zijn donkere huidskleur in een diepe coma schopten, werden vandaag dan toch veroordeeld. Een van de skinheads kreeg vier jaar effectieve celstraf voor slagen en verwondingen met blijvende arbeidsongeschiktheid. Twee kompanen van de geweldenaar moeten voor drie en twee jaar achter de tralies.

(foto: Dieter Samoy)

De aangevallen Togolees, Raphaël Mensah lag na de aanval op 7 mei 2006 meer dan een maand in coma. Hij werd nadien overgebracht naar een ziekenhuis in Parijs, waar hij een jaar na de feiten overleed. Zijn Vlaamse vriend die hem die dag vergezelde deelde eveneens zwaar in de klappen.

Vincent Eggerick, de skinhead die als eerste ter plaatse was, werd tot een effectieve gevangenisstraf van vier jaar veroordeeld; Jimmy Cludts kreeg 3 jaar celstraf aan zijn broek, en Dieter Samoy 2 jaar. Voor slagen en verwondingen, met racisme als verzwarend element.
Pieter Huys en Bjorn Verkoeyen kregen elk een werkstraf van 200 uren wegens schuldig verzuim.

Update 18/01/2010:
Dieter Samoy overleden
Veroordeelde skinhead maakt einde aan z'n leven

- Tot vier jaar cel voor racistisch geweld
- Man die door skinheads werd mishandeld in Brugge is overleden (video)
- Skinheads in beroep veroordeeld tot 5 jaar (video)
- 15 maanden cel voor Luikse neonazi (video)

.